荃灣不嬲都有好多好嘢食,最近就發現咗一間新嘅串燒店,主打仲有酸辣粉。而且門面好靚,感覺乾淨。入到去之後都係好清新,餐牌選擇有好多,淨係串燒都有超過40款不同種類,飲品方面價錢都合理,仲有日本白桃汁飲品。酸辣粉薯粉BB辣配料娃娃菜,墨魚丸,豬大腸,雞肉相當豐富,酸辣粉最緊要梗係個酸辣湯底,又真係幾香,酸辣味道平衡,在可以揀娃娃菜朔晒啲湯底。竟然仲有好多花生,芫荽,酸菜,配料十足。另外墨魚丸、豬大腸、雞肉份量都好夠,配搭不錯。麻辣豬耳$ 26 我就當左係一款酸辣粉嘅餸,估唔到比想像中更加香辣,麻辣香味相當突出。而且質感爽口,正!跟住就全部都係串燒,基本上都係佢哋主打,我見好多人都係主要叫呢啲,而且價錢合理叫咗咁多款都係兩舊水左右五花腩串$ 20 唔會太肥膩,口感一流金菇肥牛卷$ 20 最鍾意佢係用咗金菇中間嘅部份,爽口而且帶有水份,牛肉有鹹香安格斯牛$ 34牛舌心$ 28 厚燒牛舌$ 28 幾款都係牛,安格斯牛粒質感比較鬆化,牛舌心同厚燒牛舌估唔到價錢一樣,前者就比較滑,後者就比較有質感,各有各好多春魚$ 28 燒得香口,鹹香十足雞泡魚乾$ 42 比較有質感,可以配搭醬汁食菠蘿$ 24 本

酸辣粉薯粉BB辣配料娃娃菜,墨魚丸,豬大腸,雞肉

五花腩串$ 20 唔會太肥膩,口感一流

安格斯牛$ 34
牛舌心$ 28
厚燒牛舌$ 28

多春魚$ 28 燒得香口,鹹香十足
雞泡魚乾$ 42 比較有質感,可以配搭醬汁食
菠蘿$ 24 本身以為係切開一片片,原來係咁樣切開,相當厚身又Juicy,香甜

芝士年糕$ 28獨立上,裏面爆曬啲芝士出嚟,吸引!

日本粒粒白桃汁$ 20價錢都算合理,平時出面好難見到,配搭日式串燒就啱晒!