餐廳: 海港酒家
資訊:

2019-10-06 1101 瀏覽
留意到兩大酒家做緊蟹大特價。。。同朋友商量後決定海港,預早訂枱八點,諗住收工行過去差唔多喇!訂枱時店員講到當日要再打電話去問有有無蟹返,到當日下午致電confirm了蟹嘅大細,我地留咗兩隻約四斤去到未夠八點,店員叫我地等等,望見全場爆哂,海鮮檔幾箱蟹,友人叫魚王揀咗兩隻靚蟹我地就入座,之後再話可以蒸蟹,我地再揀其他小菜。我地食食吓發現只落了一隻多,但我地已經等了差唔多一個鍾,問店員之後佢話依家即刻蒸唔洗等咁耐,都無計照等,果然好快就上埋第二隻,我地仲叫咗兩碗白飯撈蟹膏。。。嘩!真係人間極品,蟹膏香濃食落回甘。。。啖啖蟹肉,鮮甜多汁。。。新鮮度簡直100。。。五個人埋單二千多,但值門票價!咁嘅價錢可以食到一流嘅蟹,真係物超所值

去到未夠八點,店員叫我地等等,望見全場爆哂,海鮮檔幾箱蟹
黑村露醬蟶子
鮑魚