2021-05-24 69 瀏覽
點解次次上完堂都可以咁餓?😄呢間名館,地方闊落,燈光光猛,新裝修係特別靚,有兩個寶寶都鍾意嘅梳化位,坐得特別舒服🥰花膠海皇魚翅撈飯~花膠係我嘅至愛😍,除咗好食之外又可以養顏,呢個花膠魚翅湯做得非常濃郁,而且個飯好特別,將個飯炸到一個球型,妹妹話好似星球😄,外面係脆卜卜嘅飯焦,內裏係軟棉棉嘅白飯,混合啲湯度一齊食,啖啖都充滿膠原和濃郁雞湯味👍蜂蜜柚子脆蝦球~外皮薄身嘅脆漿,吸收哂柚子蜜嘅香味,蝦球夠大隻爽口,目測每隻都係6至8cm長嘅大蝦🍤好足料甜點銀湖天鵝酥~靚到唔捨得食,其實真身係紫薯酥😆滑溜嘅紫薯蓉唔算太甜,而且外皮脆得來又乾爽,我哋一人一隻啱啱好✌🏻烏龍茶湯圓~平時薑茶就食得多,芝麻湯圓配烏龍茶都係第一次食,將烏龍茶放入懷舊嘅中式茶壺🫖,別具風格,如果個湯圓皮再煙韌啲就perfect了,內裏都爆漿添😋

點解次次上完堂都可以咁餓?😄

花膠海皇魚翅撈飯