2022-01-24 760 瀏覽
自從受到韓劇影響,成班女仔口中個個都話怕肥,其實都不知幾鍾意食炸雞配啤酒啦,你見而家我哋成班女仔放咗工都仲係會咁食就知道幾大影響啦今日難得同同事早收,兩個女仔約食飯,竟然不約而同一齊話想食炸雞同飲啤酒,所以揀咗喺旺角朗豪坊嘅nene chicken,貪佢夠交通方便,食完仲可以行吓街郁動下等自己冇咁內疚配脆薯條薯條味道不太咸,咬落好香脆好新鮮炸好,外脆內軟,所以就算連埋炸雞一齊食都唔會覺得好油膩,可以先叫一個薯條然後慢慢等炸雞上碟雙重滋味炸雞蒜香醬油炸雞+大蔥炸雞上盤望落好似好大碟,配埋啤酒打卡真係好一流。影完張相兩個女仔一路傾偈一路食又食得晒,外皮香脆,就算揀咗無骨炸雞肉執到好豐富。蒜香醬油炸雞比舊嘢未,比較適合用嚟送啤酒;但係大蔥炸雞只係原味炸雞上面大粒嘅蔥頭,要特登將蒜頭連埋炸雞一齊食先食到個味道

配脆薯條

雙重滋味炸雞
蒜香醬油炸雞+大蔥炸雞
上盤望落好似好大碟,配埋啤酒打卡真係好一流。