2017-05-10
今日同朋友仔係旺角睇完戲,諗住食返個平價底食午餐,兩個人都諗住食本野,最後決定食和民。我都好耐無食,見佢d lunch set幾底咁,而且日本野有我最愛既珍珠米😚😚我地叫左兩個set,仲附送每人一杯飲品。先黎呢個飯一開始望落幾乾,仲問侍應拎多左份汁,點知撈完發現都ok夠汁,牛肉好一般,欣賞佢濃厚既黑椒味而且個汁撈完d飯好香仲有d飯焦,食落香口又脆脆地有咬口,一個字「正」啊!另外跟既沙律無咩特別,個面豉湯不過不失,清清地吾太咸,味道岩岩好👍🏻之後就食呢個火鍋,十分底食,咁既價錢又跟珍珠飯又跟沙律又跟個茶碗蒸。鴨肉就一般啦,食落有d似牛舌既口感,又有d似豬潤咁既味😅不得不讚佢個茶碗蒸😏😏好滑啊!美中不中既就係佢個湯加左柚子皮去煮,得同朋友就覺得吾加會更好,吾想加既朋友記得要事先講聲。同埋我同朋友食到最後先發現佢個餐同餐牌上好似有少少圖文不附,原來餐牌張圖係有兩粒丸係上面,但送到黎我地吾見有丸喎,但係我地都食完就無再追究喇😂P.S. 中意有點辣味既朋友可以加埋七味粉,有少少辣味既珍珠米會變得更好味😎環境係吾錯既,午市吾算多人,地方都算寬敞,同三五知己黎食野傾計的確係一個好地方🙌🏻
石鍋黑椒牛肉飯定食
精選星期三鴨肉火鍋