2021-10-29 29 瀏覽
今日過嚟長沙灣做完啲嘢,打算同朋友喺附近食埋飯,遙遠一望,見到樓上有間好似都唔錯嘅餐廳,睇完餐牌有得鋸扒,價錢有幾平民,所以就試一試。《美式雜扒》$78 +$22薯條、湯、餐包、咖啡/茶&甜品雜扒餐一直都係我最愛,因為對於選擇困難症嘅我有齊咁多扒類就唔需要選擇,成個餐都好豐富,而且啲扒大件,仲有司華力腸同炸雞翼,勁好味!好豐富!加多$22升級做套餐仲有好多嘢食,薯條嘅份量都好多,好抵食。《深海魚柳扒》$68+$22薯條、湯、餐包、咖啡/茶&甜品魚柳扒超大塊!而且即炸嘅口感食落勁脆口,但入邊嘅魚肉仍然係好滑好嫩,同埋好飽滿,出面嘅炸漿都唔厚,好味!《焗卡邦尼海鮮飯》$68來茶餐廳梗係要食個焗飯,呢個焗飯做得幾出色,面嘅汁好夠,而且仲有芝士,令成個焗飯嘅味道更香更creamy,海鮮款式又多又大件舊,有大蝦魚柳青口帶子,好正。《牛肉漢堡》同樣係份量勁大,裏面嗰間漢堡牛扒好多汁,牛肉比較爽口一啲都唔會好梅好鞋,好足料。呢餐真係食到好飽,最後仲有甜品添,勁滿足。

《美式雜扒》$78 +$22薯條、湯、餐包、咖啡/茶&甜品

《深海魚柳扒》$68+$22薯條、湯、餐包、咖啡/茶&甜品

《焗卡邦尼海鮮飯》$68

《牛肉漢堡》

呢餐真係食到好飽,最後仲有甜品添,勁滿足。