2022-08-28
維園近SOGO那邊最近開了間專賣豬肉食品的餐廳裝潢是英倫特務風,似是做外送為主,店內只有5座位食品,豬全部都係豬,全部都係豬🐖🐖🐖🐖點了主食後,可用優惠價加小食和飲品主食1:豬扒多士 $55這個有驚喜,豬扒煎得香口,夾在蜜糖多士中,少少甜,再加上番茄片和生菜,又不會感覺太油膩。店員已事先將多士一分為二,十分方便進食,不會弄髒手指。主食2:豬榴彈$58其實就是雙層手打豬柳芝士漢堡,豬柳juicy鬆軟,跟平日McDonald’s 的那種豬柳完全不同層次!漢堡包皮烤到脆卜卜小食:薯條(跟主食+$25)大大盒,即叫即炸,另外加了一盒黑松露醬($6)和芥末籽醬($6)來點薯條,甜甜地,好開胃小食:金手指$35其實係豬扒炸條,雖然是油炸,但並沒將豬扒炸得乾柴,份量十足小食:特務濃湯(跟主食+$29,另有一汔水)今日的湯是意大利雜菜湯,好濃番茄味,亦有椰菜等湯料人均不用$110就已飽得捧住肚走,今次吃的多款食品中,最為推薦豬扒多士!
裝潢是英倫特務風,似是做外送為主,店內只有5座位
食品,豬全部都係豬,全部都係豬🐖🐖🐖🐖
點了主食後,可用優惠價加小食和飲品
主食1:豬扒多士 $55
主食2:豬榴彈$58
小食:薯條(跟主食+$25)
其實係豬扒炸條,雖然是油炸,但並沒將豬扒炸得乾柴,份量十足
小食:特務濃湯(跟主食+$29,另有一汔水)
今日的湯是意大利雜菜湯,好濃番茄味,亦有椰菜等湯料