2022-06-21
仲記得呢個鋪位之前好似係許留山添👍🏻今次weekend lunch time之前想食少少凍野開開胃😍好快就比紫色舖頭吸引我,店內人手比較少,有可能需要等耐少少🤏估計舖頭開張無奈,今次試完之後覺得質素並非openrice評價之劣喎☺️▪️ 初芋ABC $48⭕️推薦推薦⭕️估唔到台式芋圓 x 港式糖水呢個combination咁正喎!三色芋圓包括芋頭、蕃薯同紫薯,樣樣全部都好足料,咬落去煙韌得嚟又食到好足料🍠糖水底選擇咗楊枝甘露;配料選擇option 1: 白桃果凍好fresh好清新🍑、芋泥超級綿密調味起到好處、紅豆粒粒飽滿🫘以及最後好滑溜嘅仙草👍🏻▪️紫薯寒天冰雪 $48底部含有大量寒天脆卜卜嘅波波,紫薯蓉綿密得黎又哂夠入味🍠飲落去比較似沙冰質地,但絕對唔會太過全部碎冰🧊-▪️布丁紫薯鮮奶茶 $38奶蓋同奶茶完全係perfect match呀👍🏻呢個相對比較清新清淡少少,非常適合夏天解渴💜
▪️ 初芋ABC $48
▪️紫薯寒天冰雪 $48