2020-09-28
葵興kcc雖然係商業區但都有好食嘅餐廳😆 今次就係為咗試全港top10手工pizza而遠道而嚟嘅~呢間餐廳叫Little Mario's Pizzia😆意式嘅裝修令人坐得格外舒服💕餐廳好貼心為我哋準備左口罩套芝士三重奏pizza $148呢個pizza嘅餡料係扎里拉芝士、古岡左拉芝士、巴馬臣芝士,另外再配合埋奧勒岡香草,而個base就係蕃茄啦!以為淨係芝士會好dry啦~但食落鹹香味剛好而且芝士味重,加上有蕃茄所以又唔令到人覺得膩, 以為芝士都係得一隻味啦~ 食落竟然真係有三重既芝士味停留係口腔😍另外薄餅嘅餅底唔會太厚亦都唔會太硬😍批邊仲要烤得勁脆😝果然越細微既位越睇到大廚既功力啊~凱撒沙律加雞肉 $82呢個前菜擺盤擺得好靚😍新鮮嘅蔬菜食落好fresh、好juicy、食落仲會「爽爽」聲😝加上適量既沙律醬 一啲都唔會覺得唔好食😛 而且好少食到沙律嘅雞肉唔係「鞋口」,而係嫩啊~超抵讚!凍薄荷朱古力咖啡48 (凍+$10)薄荷、朱古力同咖啡三樣野既份量控制得好好,唔會掩蓋左其中一個既味道~首先入口既係輕輕既薄荷味道😍之後就係朱古力咖啡味,超好飲~ 而且呢杯飲品嘅賣相超靚,打卡一流😝熱榛子鮮奶咖
意式嘅裝修令人坐得格外舒服💕餐廳好貼心為我哋準備左口罩套
芝士三重奏pizza $148
凱撒沙律加雞肉 $82
凍薄荷朱古力咖啡48 (凍+$10)
熱榛子鮮奶咖啡 52 (加大杯$10 加榛子$6)
自己本身就好鍾意榛子😛😛濃郁嘅榛子味再加上香醇嘅牛奶咖啡真係勁好飲😝😝而且飲落口好柔順☺️相信係咖啡師獨有嘅牛奶同咖啡比例而成