全港首創黑蚊蚊墨魚水餃🖤今日同朋友行開大角咀,決定試吓除咗水餃,仲有多款餸菜上海麵、菜飯、小食,相當吸引!▶️ 拌青瓜 ($35)先來個小食,份量唔少除咗青瓜仲有紅蘿蔔絲、洋蔥絲青瓜非常爽脆🥒應該落咗蒜蓉同醋,味道酸酸甜甜,好開胃精粹係芫荽,唔知點解自己好似越嚟越鍾意芫荽🫣口味變了▶️ 酸辣湯墨魚荸薺餃麵 ($62)附有四隻墨魚荸薺餃🥟Size未至於巨型,但望落飽滿餃子皮係自家製,混入墨魚汁令佢變成黑色,好型格,不過味道上食唔出分別餡料係墨魚滑同荸薺 (原來係馬蹄別名🤣),特別在不含豬肉,比較彈牙同爽口,但係冇乜墨魚味餃子皮某部份煙韌,有啲位就淋,整體偏厚咗少少🤏🏻酸辣湯質感好似碗仔翅,入面有冬菇、豆腐、荀絲,非常足料平時甚少食酸辣菜,試咗少少,覺得佢好夠濃味,酸辣比例差唔多 嚴唔夠辣可以問店員攞自家製嘅麻辣菜甫🌶️▶️ 手撕雞麵 ($48)湯底清淡但入味,食得出唔係味精湯,個人覺得有少少似稀版雞白湯添手撕雞有驚喜,用無骨無皮嘅雞髀肉,非常新鮮嫩滑而唔係柴柴乾乾😍份量亦唔少上海麵口感就比較失色,淋得濟,如果硬啲煙韌啲會好食🍜-食物味道ok,墨魚餃子的確特別,但未至於好食到回頭或特登嚟食大家亦唔
全港首創黑蚊蚊墨魚水餃🖤
今日同朋友行開大角咀,決定試吓
除咗水餃,仲有多款餸菜上海麵、菜飯、小食,相當吸引!

▶️ 拌青瓜 ($35)
先來個小食,份量唔少
除咗青瓜仲有紅蘿蔔絲、洋蔥絲
青瓜非常爽脆🥒
應該落咗蒜蓉同醋,味道酸酸甜甜,好開胃
精粹係芫荽,唔知點解自己好似越嚟越鍾意芫荽🫣口味變了
拌青瓜

▶️ 酸辣湯墨魚荸薺餃麵 ($62)
附有四隻墨魚荸薺餃🥟
Size未至於巨型,但望落飽滿

餃子皮某部份煙韌,有啲位就淋,整體偏厚咗少少🤏🏻

酸辣湯質感好似碗仔翅,入面有冬菇、豆腐、荀絲,非常足料
平時甚少食酸辣菜,試咗少少,覺得佢好夠濃味,酸辣比例差唔多
嚴唔夠辣可以問店員攞自家製嘅麻辣菜甫🌶️

▶️ 手撕雞麵 ($48)

上海麵口感就比較失色,淋得濟,如果硬啲煙韌啲會好食🍜
手撕雞麵

大家亦唔好抱太大期望黎試
酸辣湯墨魚荸薺餃麵

舖頭唔係好多位,星期日晚嚟都坐滿,好多人買外賣

服務就麻麻哋,女店員有啲面色,而且上菜速度慢,可能因為做外賣先
價錢算親民,雖然份量唔算大,每人一個麵加啲小食先差唔多
拌青瓜
酸辣湯墨魚荸薺餃麵