2019-04-20 487 瀏覽
作為專業的米線痴,呢間米線係我心目中的冠軍🏆幾年前食過第一次,從此愛上。鋪頭係深水埗同長沙灣站中間,我通常係長沙灣A出口行過去,個人覺得近啲。呢間米線鋪係度好多年,裝修極為普通,毫不起眼,因為佢既外表,以前經過好多次,都無試過。但唔好睇佢既裝修一般,呢度既米線係會令人食過返尋味,無論咩時間都有人係門口排隊,話佢係全港其中一間最好味米線,真係當之無愧。佢最出名係黃鱔米線,但係我本身麻麻地黃鱔,好少叫呢個配料,呢個就要靠其他食家朋友俾意見。今日避過中午多人時間,2點幾去食,叫左魚蛋炸醬米線。雖然係清湯,但佢既湯底都好好飲,好清甜,米線一黎到,趁呢個時候飲返幾啖就可以試真佢個湯底。同埋,我鍾意呢度啲魚蛋好彈牙好爽。好多人鍾意炸醬另上,可以自己調教份量,但係呢度唔會另上,不過好處係通常啲炸醬好快就會融入湯底入面,仲有就係佢啲炸醬唔會好多肥肉,健康啲但一樣咁好味。我有時都鍾意食酸辣。酸辣通常真係微辣,譚仔10小都辣過佢,酸辣湯底主要集中係酸,因為佢落好多酸菜,好足料,鍾意酸味既朋友就最啱。食米線食到有啲口渴?唔驚,呢度有普洱茶免費任飲!食米線都有免費飲料,實在難得。寫寫下都流曬口水,好掛住佢既味

寫寫下都流曬口水,好掛住佢既味道😆