2020-10-17 588 瀏覽
食過銅鑼灣分店一次,感覺唔錯, 甜品同鹹點都唔錯,知道佢哋出咗一款新嘅疏乎厘甜品,今次就去旺角分店試一試。📍“Happy Together” Brunch ($188)總覺得ADB喺有一股魅力,明明知道只係將所有嘢煎好晒放返埋一齊,喺屋企都做到👨🏻‍🍳,不過大堆頭就總喺覺得好吸引😍。擺出嚟嘅賣相的確好豐富,款式算喺多,不過薯餅同牛角包🥐都比較硬,炒蛋冇調味🥚。整體味道只係一般,冇驚喜。對比起餐廳其他餐點嘅價格,佢算係冇咁抵食,試一次就夠晒👉🏻👈🏻。📍紐西蘭一級肉眼牛扒220g配沙律及薯條($138)Grill New Zealand Premier Rib Eye Steak 220g with Mesclun Mix and French Fries牛扒望落好薄,點知食落有驚喜🥰,點左3成熟,唔會太生,中間仲見到嫰紅嘅顏色🥩。食落都算柔軟,而且調味足夠。旁邊仲配上炸薯條🍟,整體唔錯。.📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟($108)Uji Matcha Black Sesame Soufflé Pancake梳乎厘班戟上淋上抹茶醬,再加上黑芝麻雪糕🍨,旁邊配有紅豆、白玉同厥餅,配搭得好完美👍🏻

📍紐西蘭一級肉眼牛扒220g配沙律及薯條($138)

📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟($108)
梳乎厘班戟上淋上抹茶醬,再加上黑芝麻雪糕🍨,旁邊配有紅豆、白玉同厥餅,配搭得好完美👍🏻。黑芝麻雪糕香而濃郁🍦,抹茶醬微甜,配上鬆軟Pancake🍵🥞,味道不錯👍🏻!

雖然今次係為咗新出嘅梳乎厘班戟而嚟,可惜有啲失望👉🏻👈🏻,味道唔算突出而且價錢較貴,感覺都係上次嚟食嘅厚身班戟好食啲,而且價錢仲要平一半,下次都係食返傳統甜品算啦🤭。