2022-04-26
想買泰國野會諗到阿布泰,咁想買台灣野去邊到買好?今次就推介呢間阿木台灣生活百貨🤣全店都係台灣野,有急凍貨零食蛋糕飲品,我就買左少少野試下~芋泥肉鬆鹹蛋黃肉包 $39/2返去蒸熱佢就食得,台灣嘅芋泥真係特別香~鹹蛋黃唔係好鹹嗰隻,同芋泥好夾,包好軟熟香甜辣味肉包 $39/2辣味好惹味,好香口奶油芋頭卷 $188比想像中長長的,芋泥同樣好香好軟滑,蛋糕綿滑鬆軟,整體好融洽🥰三星蔥鮮肉水餃🥟 $88包裝分開一格格令佢地唔會痴埋一齊,三星蔥味好出,餃內有少少汁,見到有麻辣燙同青咖哩口味,下次要試🤣宜蘭醉雞腿 $118解凍切開就食得,又冇骨,啱哂懶人🤣雞腿真係好大隻,夠食幾日😂肉質嫩滑好入味整體覺得價錢偏貴,但真係台灣質素所以品質完全冇問題,想念台灣就可以去逛逛囉~仲有!每個禮拜都會團購唔同台灣餅店,鍾意台灣餅店嘅就要留意啦!
芋泥肉鬆鹹蛋黃肉包 $39/2
辣味肉包 $39/2