話說朋友係愛貓之人,但無奈香港居住環境限制多多,好多愛貓嘅人唔代表有能力可以養貓,至於養貓係一生一世嘅事,考慮清楚先可以養!但有句說話叫「領養代替購買」,朋友帶我嚟呢間貓貓cafe,就係由店主將流浪貓貓喺到cafe照顧,再希望搵到合適嘅人家領養回家!成件事太有愛了~所以一於過嚟支持下!我地一到門口!OMG!有隻白貓竟然坐定定等我地開門哈哈哈,太sweet了,然後店員叫我地脫鞋、消毒就可以進去啦!餐廳大概有5-6隻駐場貓貓,佢地都好聽話,唔會怕生!好識同客人玩添呀!嚟到餐廳呢到,除咗可以睇貓貓,仲可以點呢個到set,一邊食下野再同貓貓玩,一邊又可以支持下餐廳對貓貓嘅起居飲食,一舉兩得!首先我試咗呢個花茶:紅棗桂圓玫瑰花茶,養生又健康!一邊girl talk一邊飲就剛剛好,可以慢慢嘆~之後我地食咗兩件千層蛋糕!雲喱拿原味+抺茶味!雖然當然無大牌子咁高級,但相對嘅價錢又算唔錯啦,cream好滑皮又薄!最後當初想幫幫餐廳呼籲有心人士領養可愛貓貓!加油喔!(ミ´ω`ミ)