2018-09-11 291 瀏覽
今日同朋友去左e到食lunch, 點左兩個餐, 一個係是日$45lunch set, 包drink同湯。而朋友叫左$42海南雞飯跟drink。 午市預左多人, 餐廳亦不大, 坐得逼夾唔係大問題!但待應態度真係差到一個點!態度會被傳染嗎?餐廳有幾位待應, 但大部分都唔禮貌、對人態度呼呼喝喝, 甚冇耐性。對答內容如下:我: 海南雞飯是否跟油飯?一位中年男待應: 板埋口面、唔耐煩同大聲回答"係"!我: 感是日餐湯係咩?他: 擰擰頭、更唔耐煩, 答青紅蘿白湯。接著他反一反白眼, 更大聲說, 有咩要飲, 依家落埋啦!!😟 我淨係問左2句, 待應極其惡劣ge態度同回應, 我發誓以後絕不幫襯這店! 最後, 海南雞飯餐, 雞件不多, 配埋菠蘿片怪怪的。是日lunch set粟米斑腩, 斑腩數目ok, 但有2件全炸粉, 冇魚。 極品招呼, 食物一般, 我同朋友全程唔好受!

對答內容如下:
我: 海南雞飯是否跟油飯?
一位中年男待應: 板埋口面、唔耐煩同大聲回答"係"!
我: 感是日餐湯係咩?

極品招呼, 食物一般, 我同朋友全程唔好受!