2019-04-19 56 瀏覽
之前到過不少觀塘上樓食肆,全都是工廠大廈內,儘管餐廳如何精緻,個package 唔得就係唔得,需知道好多人都好睇個look 的。是日來到這裡,事前也沒有細看,簡直癲覆左觀塘上樓食店的感覺。餐廳位於商業大廈內,無論lobby, lift, 餐廳內外都比同區工廈完勝!門口摩登時尚E! 一睇個環境就記得係大台飲食節目睇過!所以話裝修幾咁重要!餐前bread 唔係「行野」,好新鮮香軟,材料唔係低價貨。意大利🇮🇹菜湯,雜菜很多~羊架配薯餅要左七成熟,無論賣相、味道全都是水準之上。羊冇「蘇味」肉質嫩滑,厚薯菜餅也煮得到位!份量算少,唔係十分包呢!安格斯牛就overcook 左,不過仍然是美味的!茶包沖的菊花蜜出奇地好飲仲有洛神花茶!芒果cheesecake 又係細件的,above average!

門口摩登時尚

餐前bread 唔係「行野」,好新鮮香軟,材料唔係低價貨。

意大利🇮🇹菜湯,雜菜很多~

羊架配薯餅

要左七成熟,無論賣相、味道全都是水準之上。

安格斯牛就overcook 左,不過仍然是美味的!

茶包沖的菊花蜜出奇地好飲

仲有洛神花茶!