姚姚酸菜魚 (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━開店即惹來大量關注 以致平日夜晚都大排長龍😅 老實講我覺得冇海港城coupon就可以唔洗特登黎試 真係無乜驚喜🫢━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥙 缽缽什錦 $88 +10% ▶︎ 入面有無骨鳳爪 雞腎 鴨腸 底下仲鋪咗藕片同海帶▶︎ 紅油睇落好紅 但實際上唔係好辣 甚至連辣油香都欠奉 因此啲配料唔係好入味🤏🏻好味指數:●●◐○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥔 酸辣土豆絲 $58 +10% ▶︎ 一開始以為係熱炒嘅 但係上到嚟先發覺係涼拌嘅 ▶︎ 味道偏清淡 仍然唔係好辣 都唔夠酸好味指數:●●●○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐟 姚姚酸菜魚拼番茄魚 $308 +10% ▶︎ 拎上嚟就感覺到分量夠大 個盆算係有深度 下面有蠟燭以免東食物凍咗 不過莫名覺得魚唔夠熱 入口只係微溫 個人比較鐘意熱辣辣嗰種🤔▶︎ 番茄魚入面有魚片 番茄 仲有粉絲 個人認為番茄味都有嘅 但係唔夠濃 湯係幾好飲但係會越

姚姚酸菜魚 (尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖

好味指數:●●●○○
酸辣土豆絲

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🐟 姚姚酸菜魚拼番茄魚 $308 +10%
▶︎ 番茄魚入面有魚片 番茄 仲有粉絲 個人認為番茄味都有嘅 但係唔夠濃 湯係幾好飲但係會越飲越口渴😵‍💫
▶︎ 酸菜魚入面就有魚片 酸菜 蘿蔔 加咗酸但係唔係好感覺到 香港應該有唔少店比呢間出色🫢
▶︎ 兩邊嘅魚片都幾厚身同滑嫩 不過都係正常發揮 不過不失
好味指數:●●●○○
姚姚酸菜魚拼番茄魚

🍧 彩虹烏龍冰粉 $48 +10%
▶︎ 冰粉仲驚喜過酸菜魚😅 上嚟嘅賣相不錯 每樣配料排列得整整齊齊 有芝麻 花生碎 小丸子 紅豆 酒釀 提子乾 椰奶 同冰粉
▶︎ 單獨試各種配料同攪勻食都有唔同風味👍🏻 冰粉本身冇甜味 只係靠提子乾 紅豆 同小丸子嘅甜味 椰奶增加咗奶香 芝麻同花生碎就增加咗口感同香味 至於酒糟有少許酸味同酒味
▶︎ 整體食落好清爽 唔算太甜 絕對可以解膩😍
好味指數:●●●●◐
彩虹烏龍冰粉

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 5月中(晚餐)
今餐快樂指數😋: ⑥③/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌘 (前提係有coupon)
環境: 🟦🟦⬜️⬜️⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔅🔅
再訪意願: ❤️🤍🤍🤍🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 佢落單一定要用微信嚟掃QR code🤨 墻上又寫得好有誤導性 最後要問返店員先落到單😅
彩虹烏龍冰粉