2017-02-09 2121 瀏覽
懷念英國生活的時候,可以黎Bricklane食下。今日天氣晴朗,食返個地道英中先!星期六12點半就黎到,已經座滿7成位啦,但係唔駛排隊都算萬幸!個menu好有要求,紙好有質感,連fonts 都咁濃英味!好集中食all day breakfast,見到可以加black pudding就知地道啦。因為好少見其他cafe有,就連在英國都一樣,只有好傳統的英中先會有,亦唔係人人鍾意食,因為係動物的血、內臟和碎肉組成的,未試過的不妨試試!食量細的可以揀Three-choice ($78) ,芝士、豬肉腸、portobello mushroom係自選,煎蛋配少許沙律菜,材料都幾fresh,鐘意個toast含有蕃茄乾,都幾香。其實英中主要係食豐富的食材和感覺,所需的烹調技巧比較低,呢度嘅感覺唔錯,有落地玻璃,在光線充足下歎個英早真係好爽!食量大的就可以揀Everything ($108) ,就係咩都有D,多左茄汁豆、三文魚、bacon、harsh brown,真係一個好豐富的brunch!Iced latte ($44)都ok,咖啡與奶balance得唔錯。
個menu好有要求,紙好有質感,連fonts 都咁濃英味!
  • All Day Breakfast