2014-02-18
其實自從很久之前, 一次在一本飲食雜誌睇到介紹而黎食過之後, 就每個月都會黎一至兩次, 但就一直都沒有寫過食評, 真是有點過份...其實在第一次食既時候, 竟然有少少回到兒時的感覺, 係而家好多地方都食唔到了...., 我之前都食過什麼劉X記等等的地方, 麵質都只是比其他地方出色少少, 其餘並沒什麼特別, 有點令人失望........ , 而且始終沒有食到兒時食的那種味道, 但居然係一間咁平凡低調的地方食到咁有質素既麵 .今次我們點了雲吞麵, 豬手撈麵, 再加一碟爽菜心, 然後就過隔離間士多買支汽水回來.雲吞麵和豬手麵的麵質真是很爽, 雲吞麵雖然一直浸著湯, 但食到最後麵仍是爽的 !!豬手很"冧", 很入味, 極力推薦 !!油菜因為之前已叫了要爽菜, 所以我們食的時候, 菜心真的超級超級爽! ! 還有小時候才食到既味道我地從來未試過係同一間舖可以食咁多次, 因為好多舖都會慢慢變質, 好少能夠一直維持到同樣水準落去, 但呢間真係食左咁多年都能夠KEEP住呢種水準同質素 ! !
豬手很"冧", 很入味, 極力推薦 !!