2021-11-25
難得放假諗住搵間cafe chill下再去埋中山紀念公園影下相🤩上網見到呢間The third bakery話打卡一流所以就去試下😌鋪面係文青既顏色好sharp好吸精易認😆地方雖然唔大,但坐得都好舒服,揀左我最愛既自閉位坐🤣佢啲枱影食物真係一流👍🏻好靚既bg,而且內裡擺設好中國風,個感覺好得意😆menu係竹簡😆連水都變成中國風既酒杯同酒壺成件事好武林feel😍甘筍湯-一黎就好驚喜👍🏻中式碗入面係西湯😆個感覺好grand😍蜜糖雞翼-煎好後直接淋蜜糖上去, 所以食既時候除左陣陣蜜糖香外仲會食到雞翼既脆脆😍成件事好邪惡但又好好味😋慢烤黃油雞,瑤柱冬菇黃油飯-男友係黃油飯既愛好者,所以佢諗都唔使諗就嗌呢個🙈雞脾烤得啱啱好,唔會嚡烚烚而且調味適中,黃油飯好可愛,裝係個迷你米缸度好過癮😆黃油飯好香雞味,但又一啲都唔漏,正丫👍🏻香煎鵝肝,鴨肉乾瑤柱意大利飯-一上枱我以為自己嗌錯煲仔飯😆😆究竟邊個諗出黎架,除左好睇外,用砂煲黎裝意大利飯,唔怕凍得快唔好食👍🏻👍🏻鵝肝好香口,鴨肉汁意大利飯好香好新鮮既組合,會令人一口一口接落去食😋😋土匪脆漿薯條-著條炸到勁脆,而且土匪味又唔會過重,正😍臨走前我忍唔住問左
地方雖然唔大,但坐得都好舒服,揀左我最愛既自閉位坐🤣
甘筍湯-一黎就好驚喜👍🏻中式碗入面係西湯😆
個感覺好grand😍
土匪脆漿薯條-著條炸到勁脆,而且土匪味又唔會過重,正😍
臨走前我忍唔住問左店員點解間cafe
本身係西式(網上睇到)但依家變得咁fusion既😆店員過老闆想特別啲,將所有野都變成fusion野,無論食既定環境都一樣,我真心讚嘆左,因為真係好正好新鮮既感覺👍🏻👍🏻👍🏻