2023-09-21
我成日經尖沙咀都見到呢間餐廳,門面好吸引🤩今次終於去試~佢分了前後鋪,前面是bar後面是餐廳餐廳設計好馬來西亞風味,好有feel,打卡一流!這裡特色是盡量平衡肉湯和藥材味道,保持湯頭鮮甜,不被藥材味蓋過,與坊間重色重味之類截然不同。為了保持肉質彈性,肉骨茶並不會被過度加熱!所以先喝一碗熱的肉骨茶湯才食肉~🔸肉骨茶濃濃的藥材味,好足料!餐廳建議先飲碗肉骨茶湯,然後才食肉,個湯仲可以無限添飲,非常豐富!🔸椰香咖央多士 $38一份有4件正方形size的份量,每件都是由兩塊燶咗的多士,夾住中間好足料的牛油及咖央醬,好脆又甜甜地,而且好香椰香味!🔸豬腳彎 $58裡面有六舊豬腳彎,煮得好淋,好易咬開,好似食緊花膠的感覺🥰滿滿的骨膠原!中間會有啲豬肉,都係好嫩滑~🔸高佬麵配雞扒 $72高佬麵有少少似公仔麵,但無公仔麵都咁淋,口感彈牙配上馬拉特色辣醬汁、花生、魚乾仔,上面仲有一粒溫泉蛋,撈埋啲麵食好香!雞扒大大塊,煎過嚟非常香脆👍🏻🔸怡保白咖啡(熱$26/凍$29)咖啡可以揀少甜,果然真係冇咁甜,而且好香咖啡味,可以一試~🔸冬瓜龍眼茶 $35呢款龍眼茶都可以揀少甜,但係冬瓜及龍眼都係比較甜嘅,所以飲品
今次終於去試~佢分了前後鋪,前面是bar後面是餐廳
餐廳設計好馬來西亞風味,好有feel,打卡一流!
🔸肉骨茶
🔸椰香咖央多士 $38
🔸豬腳彎 $58
🔸高佬麵配雞扒 $72
高佬麵有少少似公仔麵,但無公仔麵都咁淋,口感彈牙
🔸怡保白咖啡(熱$26/凍$29)
咖啡可以揀少甜,果然真係冇咁甜,而且好香咖啡味,可以一試~
🔸冬瓜龍眼茶 $35
呢款龍眼茶都可以揀少甜,但係冬瓜及龍眼都係比較甜嘅,所以飲品都係偏甜,不過都好清涼舒適,有好多龍眼肉,好飲!