cafe 如此的多 真係高質又有幾多? 🧐🧐🧐 黎到上環呢條差館上街 cafe 街 今次我就簡左間新開嘅小店 @paintable 黎try try 佢 🤓🤓🤓 一入店已經feel 到鋪頭充滿活力 💪💪 店員們都係非常年輕而有活力 🤩🤩 態度十分親切 👍👍👍絕對值得一讚呀 😆😆屢次試伏嘅dirty 們😀😀😀 愈係失敗 我就愈鐘意挑戰佢 👯‍♀️👯‍♀️ 今次再試 一黎到 咦😨😨😨😨終於有個靚仔啲嘅漸層🤡🤡🤡 開始令我對佢有返啲希望 👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️ 點知試完成杯啡 🫢🫢🫢 真心係okay wo 🔥🔥🔥🔥 面啡好飲 底燕麥奶濃度夠 飲落去個漸層每一啖 都係一份新鮮感 咁先似樣加麻🌚🌚🌚🌚🌚🌚🔥🔥🔥主食主食❣️❣️❣️cafe 除左啡 食物質素都好緊要加麻😎😎😎😎 叫左一個溫泉蛋三文魚無花果沙律🐠🐠🥚🥚🥗🥗 沙律菜同無花果等食用材料均食落非常新鮮之餘💦💦 用左balsamic 意大利陳醋做沙律醬汁嘅 base 稀釋過食落亦唔會一片全死酸感👍👍👍👍 除非沙律🥒🥒 我地另外亦叫左一個 All Day Breakfast 💃💃 一個青醬松子仁扁意粉 🍝🍝 All day 眾所周知係唔需要好多技巧去整 所

除非沙律🥒🥒 我地另外亦叫左一個 All Day Breakfast 💃💃 一個青醬松子仁扁意粉 🍝🍝 All day 眾所周知係唔需要好多技巧去整 所以 🔥🔥 食材嘅新鮮度同其本身質素就十分重要啦 💃💃All day 包括左 黑松露炒蛋🍳蕃茄🍅牛角包🥐蘑菇🦫煙肉🥓香腸🍖沙律菜🥦 黑松露配炒蛋呢個組合簡直無得輸啦 🤣🤣 加上蕃茄食落直頭甜過蜜糖 蘑菇個菇香正到想再encore 多份 可見呢個all day 係合曬格啦💯💯

另外個青醬意粉 係無肉嘅🙅‍♀️ 但一炒出黎 青醬同松子仁嘅香味💨💨 已經令我地對個意粉垂涎欲滴🤣🤣🤣 食落果然🔥🔥🔥🔥 意粉硬度適中👍👍👍 亦係條條分明 💯💯💯 100 分呀 😋😋😋😋