2022-05-01 191 瀏覽
終於恢復晚市堂食😍已經好幾個月無見好姊姊☺️即刻相約出黎食飯吹水,好姊妹帶我去一間好有格調餐廳食一餐南美菜,餐廳位於長沙灣福榮街,對比區內的商店,絕對好吸睛,高貴得來又有格調😍望完餐牌,然後問下侍應哥哥的提議,最後我地唔想諗太多,就點左個2人餐,侍應哥哥及姐姐都好有禮貌,每道菜都問岩唔岩我地口味開動個胃之前,點左兩杯白酒一齊cheers先🥂日本生蠔2隻:  宮城生蠔,大大隻好飽滿😍口感亦都好鮮嫩、鮮甜😋柚子漬魚生 : 套餐可以揀傳統南美或者柚子,侍應哥哥都有問我地食唔食得好辣,因傳統南美口味會係好辣,而我地都麻麻地食得太辣,所以揀左柚子🤤用柚子醃漬日本鯛魚,味濃🤤但都能吃出魚鮮味南美芝士蕃茄沙律 : 簡單一道開胃前菜,粒粒蕃茄仔,配上南美芝士,奶味香濃非常之夾北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉 : 我地兩個見到餐牌有呢個意粉,二話不說揀左呢個🤣份量岩岩好,三文魚子配埋意粉超彈牙,又鮮味加勒比烤雞 : 侍應哥哥拎來果陣,已聞到好香,而且色彩好鮮艷味蕾充滿刺激,烤雞熱辣辣又香又脆口🤤肉質非常之juicy,爆汁巨型日本雪糕新地 : 食到呢度已經好飽飽,不過見到呢杯甜品就流口水,日本雪糕又香又滑

開動個胃之前,點左兩杯白酒一齊cheers先🥂

日本生蠔2隻:
宮城生蠔,大大隻好飽滿😍口感亦都好鮮嫩、鮮甜😋

柚子漬魚生 :

南美芝士蕃茄沙律 :

北海道帶子&三文魚子墨魚汁海鮮意粉 :

加勒比烤雞 :
侍應哥哥拎來果陣,已聞到好香,而且色彩好鮮艷

巨型日本雪糕新地 :
食到呢度已經好飽飽,不過見到呢杯甜品就流口水,日本雪糕又香又滑,一人一啖好滿足

2022-04-27