今日同屋企人去左好耐都冇去過既日本人小社區太古城康山行下街,由於好耐都冇去過太古城,所以真係想飲茶都唔知咩地方有,正苦惱緊之際,突然見到係康怡廣場完來有間玉桃軒酒家,於是就上左去試下!酒家地點唔錯係正地鐵站A2出口,而食既野都係一般飲茶會食到既野,但味道唔錯勝在新鮮熱辣,同服務一流👍🏻同屋企人小聚,所以我地都只係點左點心食一路食一路傾下計,享受下家庭樂😆😆😆我地點左既點心包括:細個最鍾意食既炸魷魚蘇、蝦餃、燒賣、鮑汁雞腳、魚滑釀豆腐、炸魚鮫、蜜汁叉燒、炒鮮魷、同紅棗薑汁糕。每一樣野就咁睇好似都冇咩特別,但飲茶就係咁,野唔雖要要特別,只要夠新鮮蒸起夠熱就好食!其中最令我開心係可以食到炸魷魚蘇,因為炸得香脆既魷魚蘇係兒時最愛,而家已經唔多地方有了~但同屋企人一齊係康山飲茶後去行對面既吉之島實在係童年回憶,這些美好回憶就只有去康山飲茶才有,如果同樣是80後的你一定會明白~

魚滑釀豆腐

脆炸魚鮫