2016-12-07 527 瀏覽
大家都知荃灣多嘢食 今日經過路德圍 除左其他舊餐廳 仲見到間裝修外觀都幾新派嘅餐廳 就入去試下一坐低老闆娘非常熱情咁介紹餐廳嘅菜式 有啲都幾特別 我地就分別叫左兩個主菜,一啲小食同兩杯嘢飲豬八戒拉麵 $45除左豬亦有牛可揀 今次揀左豬骨湯 豬肉方面都十分彈牙 唔會林 有啲類似打邊爐食嘅豚肉 湯亦都唔會太鹹或淡 蟹粉撈面 $88老闆娘極力推介 當然要試下啦 撈面就食得多 撈拉面都係第一次 初初都擔心拉麵唔跟湯會唔會有好大陣面粉味 估唔到蟹粉同汁非常夾拉麵 拉麵亦都唔會好乾身 唔會覺得滯炸蕃薯條$20呢個小食非常鍾意 以為蕃薯條只有甜味 點知佢嘅皮係鹹嘅 好似食緊薯片一樣 加上蕃薯肉 完全係好味版嘅薯條一樣 廿蚊超抵食椒鹽雞球 $32外觀一流 炸到金黃色 雞肉嫩滑 皮亦都非常脆 入面仍鎖住啖啖雞汁阿姨餃子 $32老闆娘話呢啲餃子係佢地阿姨自製嘅 佢亦都好好人比我地試兩種味道 冬菇同埋菜肉 餃子非常足料 肉汁亦好多 點埋醋好似食緊小籠包咁 呢度亦有幾隻特色飲料 我地叫左兩隻藍天寒蜂 $22藍蝶花+寒天+蜂蜜+荔枝汁相信都冇乜邊度可以飲到 店主推介呢杯對身體有益 最鍾意係佢嘅蜂蜜係珍珠同爆珠

豬八戒拉麵 $45

蟹粉撈面 $88

炸蕃薯條$20

椒鹽雞球 $32

阿姨餃子 $32

呢度亦有幾隻特色飲料 我地叫左兩隻

藍天寒蜂 $22

藍蝶花+寒天+蜂蜜+荔枝汁
相信都冇乜邊度可以飲到 店主推介呢杯對身體有益 最鍾意係佢嘅蜂蜜係珍珠同爆珠 口感好好 唔食都要去買杯飲下

藍玫瑰 $22
藍天+玫瑰蜜+柚子蜜
口味幾獨特,主要味道係玫瑰混合柚子蜜味,感覺十分清新,顏色亦十分colorful
2016-11-29