2018-03-31
之前已經嚟食過一次,但呢度無論環境定係食物都太高質喇,所以決定食過要返尋味!😍今次同朋友一行五人,分別嗌左一個pizza,飯和意粉各一碟,一塊牛扒同豬扒,最後再嗌左兩杯野飲🍹Frutta die Mare $138呢個pizza新鮮出爐,熱辣辣脆卜卜,而且每塊都鋪滿餡料👍🏼(魷魚、蜆、青口、水口芝士) 重點係佢夠薄,食完都唔會好飽,可以有quota食多啲野😝Mafaldine in Herb Sauce $188唔好比佢綠色嘅樣嚇親,其實係香草忌廉汁,但食落唔算話好heavy~上面鋪滿左手撕豬肉同埋炸蒜,豬肉唔算話好咸,炸蒜好香口,同通粉好夾,好食😆賣相亦非常特別,平時喺出面好少食到,推薦啊!美國特選級肉眼扒 $508 700呢塊扒分別有兩個size,另一款細size係450g,但我地人多所以點左呢款~ 唔好睇佢外表無咩特別,其實佢係 超!級!好!食! 係成餐飯嘅焦點啊~ 佢肉質非常軟腍,唔使好大力就切得開;食落入口即溶(無誇大👀),肉汁豐富,配埋黑椒汁食非常juicy,大讚!西班牙黑毛豬扒 $328呢塊扒對比起牛扒無咩驚喜,只因為塊牛扒實在太出色喇~ 不過佢肉質厚,重豬味,喜歡吃豬嘅
Frutta die Mare $138
Mafaldine in Herb Sauce $188
美國特選級肉眼扒 $508 700
西班牙黑毛豬扒 $328
呢塊扒對比起牛扒無咩驚喜,只因為塊牛扒實在太出色喇~ 不過佢肉質厚,重豬味,喜歡吃豬嘅朋友都不妨嗌啊!配菜份量都唔少,薯條夠熱,配埋西蘭花食仲無咁油膩😋
Roast Chicken Jambalaya $298
最後就係呢碟炒飯喇~裏面有秋葵,腸仔,粟米仔同埋隻大雞脾
但係略嫌碟飯有點油,食左幾啖就已經好飽唔係好食得落了😔,特別就唔算話好特別,不過勝在大大份~
野飲嗌左凍cappuccino同埋藍莓汁,藍莓汁有點失望🙍🏽因爲同超市買個啲盒裝果汁無咩分別,本身仲以為係鮮榨㗎添~ 可以嗌下奶茶咖啡嗰啲☕️
整體黎講,呢間無論環境定係食物都超水準(室外有live band 可以一邊聽歌一邊食野,好有氣氛),已經係我心目中最愛餐廳之一!入開嚟元朗嘅朋友不妨食下呢間餐廳啊🙌🏼