2022-07-29 57 瀏覽
知道元朗新開了一間燒肉店,門外掛滿紅色燈籠,裝修亦很有日式風格,好吸引,就約埋朋友嚟試下。店內主要以卡位為主,所以坐得幾舒服。餐牌上主要以牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、沙律及甜品為主,樣樣都好吸引😋上品牛胸腹牛胸腹入口柔嫩,牛味香濃!上品和牛肩肉牛肩肉油脂均勻,建議燒到半成熟,肉質更加鮮嫩可口。上品和牛肉眼芯(鹽燒)肉質柔軟,富油香,肉味好濃郁!極大原塊和牛肉眼(鹽燒)大大塊嘅肉眼扒,見到好靚嘅油花分佈均勻,有入口即溶嘅感覺,超好味😋日本珍寶虎蝦虎蝦大大隻,蝦頭帶點蟹膏,肉質飽滿爽彈,加入蒜蓉,味道更加好食😋北海道元貝元貝好新鮮又厚肉,起肉之後放入錫紙兜加入牛油,好入味好清甜!草莓鮮果鮮奶刨冰🍧香噴噴的草莓味道,裏面插入了一支脆皮士多啤梨雪條,仲有士多啤梨粒,味道不錯,好少喺燒肉店食到咁好食嘅甜品,值得推介!
上品牛胸腹
牛胸腹入口柔嫩,牛味香濃!
上品和牛肩肉
牛肩肉油脂均勻,建議燒到半成熟,肉質更加鮮嫩可口。
上品和牛肉眼芯(鹽燒)
肉質柔軟,富油香,肉味好濃郁!
極大原塊和牛肉眼(鹽燒)
日本珍寶虎蝦
北海道元貝