2010-02-28 8 瀏覽
第一次寫食評就比左 New York Cafe & Bar 之前已經知道呢度好出名,所以生日就訂位去呢度食環境幾好,雖然d位有點迫,不過唔太影響既!佢呢度既dinner set都幾抵食,T 骨、牛柳個d都係七十幾蚊,幾抵食不過生日就豪一豪,同埋家人識個老闆所以我地點左一個海鮮餐 ,其他就佢話事首先就梗係食佢地個d一支支既麵包,點埋沙律醬,真係唔錯!先來一個頭盤:青口幾好味,好鮮,同埋真係幾大隻老闆拎左2杯白酒同apple orange juice比我地 食完青口,老闆推介左個焗洋蔥湯,佢地唔係用酥皮,而係用芝士焗。呢隻用芝士焗既真係第一次飲,個湯好濃,d芝士好味,自己鍾意飲濃湯所以好鍾意飲。另外set dinner既湯係蕃茄cream湯,都唔錯!仲有個set 沙律,一般般,無咩特別。海鮮餐 ---虎蝦+三文魚扒,賣相滿分,不過味道就差咁dd,無想像中咁好食,連埋少少薯蓉,所以都幾飽老闆幫我地點左肉眼扒+羊架肉眼扒 ( 1磅幾 ) 真係幾好味,見佢切個陣d肉好鬆就知道,超讚,食過咁多牛扒呢個真係好正!不過都有點貴,要成$398 !不過慶祝生日豪一次都無所謂! 同埋份量都多,如果多人去
第一次寫食評就比左 New York Cafe & Bar
之前已經知道呢度好出名,所以生日就訂位去呢度食

環境幾好,雖然d位有點迫,不過唔太影響既!

首先就梗係食佢地個d一支支既麵包,點埋沙律醬,真係唔錯!

先來一個頭盤:青口
幾好味,好鮮,同埋真係幾大隻

另外set dinner既湯係蕃茄cream湯,都唔錯!
仲有個set 沙律,一般般,無咩特別。
連埋少少薯蓉,所以都幾飽
老闆幫我地點左肉眼扒+羊架
同埋份量都多,
如果多人去食,叫一份試下都好!其中一點要讚既係,佢上到枱,會幫你切一件件,
服務真係好好!
羊架都幾好味,比起出面食個d真係正好多!
最後叫左凍朱古力,凍朱古力咖啡,兩杯都唔錯!
我覺得凍朱古力咖啡比較好飲,因為唔會太甜

最後,全餐最驚喜既係,老闆知道我地係慶祝生日,就拎左4件cheese cake比我地,
上面仲要點左支會噴煙花既蠟燭,睇到我地都入晒迷,老闆仲好主動咁唱歌,幫我地影相,
呢點真係超讚!!比10個good佢!

呢度都幾多人來食,也有外國人。一定要訂位
d服務幾好,d員工好nice
會再去食
2011-02-28