2025-04-23
元朗真係好多好野食😛最近我同老公去咗位於加點嘅玥,係一間台灣中式fusion菜🥢有多款特色菜式🤩而我同老公仲食咗白色情人節套餐💝非常豐盛,有湯、海鮮、主菜、疏菜、主食、甜品、飲品😝蜜意綿綿-蜜薑脆蟮蜜薑脆蟮裹著金黃糖衣,甜中帶一絲薑香☺️外層酥脆,内裡脆蟮肉質嫩滑彈牙🐟甜甜酸酸在心頭-雜莓鳳梨咕嚕肉甜甜酸酸嘅咕嚕肉相當滋味😛外酥內嫩,啖啖肉夠多汁💦非常開胃,有埋雜莓藍莓,士多啤梨同菠蘿清🫐🍓🍍當香菇遇上水蓮-樹子香菇炒水蓮水蓮味道清甜,口感爽脆😝食落去有淡淡嘅蓮香,加上樹子香菇嘅鮮味🍄🟫濃情牛肉飯-手工安格斯滷牛肉飯手工安格斯牛肉肉質嫩滑🐮滷水汁醇厚濃郁,配埋飯一齊食就啱晒,夠入味🍚黑蒜暖意-黑蒜雞湯暖笠笠嘅黑蒜雞湯,入面相當足料👍🏻黑蒜味濃郁😛芋泥芋圓鮮牛奶(凍/熱)有凍同熱選擇嘅芋泥芋圓鮮牛奶🍧係台灣經典糖水🤩濃郁芋香同煙韌嘅芋圓交織,加上紅豆、珍珠、薏米爆爆珠,融合鮮奶甜香🥛清爽有飽足感🥳
蜜意綿綿-蜜薑脆蟮
甜甜酸酸在心頭-雜莓鳳梨咕嚕肉
當香菇遇上水蓮-樹子香菇炒水蓮
濃情牛肉飯-手工安格斯滷牛肉飯
黑蒜暖意-黑蒜雞湯
暖笠笠嘅黑蒜雞湯,入面相當足料👍🏻黑蒜味濃郁😛
芋泥芋圓鮮牛奶(凍/熱)