2021-12-31
[#元朗滷水] / 潮食滷香獅頭鵝 - 日日香鵝肉飯店 / 講女搵食團 = = = = = = = = = = = = = = =邊個話食滷水一定要去舊式打冷舖先有正嘢,去新式餐廳都可以食到傳承既味道 - 日日香鵝肉飯店 。𝑚𝑠𝐶𝑎𝑚𝑚𝑦好鍾意食滷水,加上獅頭鵝全身都是寶,睇完𝑀𝑒𝑛𝑢樣樣都想食,親愛的怕我有選擇困難症,叫左個精選二人餐,有晒𝑚𝑠𝐶𝑎𝑚𝑚𝑦想食既野。『原盅鵝骨湯』- 第一次飲鵝骨湯,鵝香味濃。『滷水獅頭鵝脾』- 平日多數食鵝片,較少食鵝脾位置。鵝脾肥瘦適中,多肉也不會油膩,口感豐富。鵝脾肉質嫩滑多肉汁,有鵝肉食更可以吮骨,配上潮洲甜酸菜,又可以唔會太膩,更添美味。『潮流滷味拼盤 』有齊豬大腸、豬耳、豬腩肉、紅腸、豆卜、滷雞蛋,一個拼盤滿有晒我鍾意食既野,每款都滷得入味。最愛豬腩肉,看似肥膩,但入口充滿滷汁香味,層次分明,肉質咬起來有口感,不會硬身,肉質棉軟。『滷汁油菜』有幾款菜可選,點了生菜,配上滷汁,夠晒味。套餐仲有2個白飯,滷汁配白飯,一流!P.S 買外賣仲有折,下次番屋企加餸先————————————————總括:幾款滷水都滷得夠味,顏色潤澤,油膩感不會太重。
『原盅鵝骨湯』- 第一次飲鵝骨湯,鵝香味濃。
滷水獅頭鵝脾
『滷汁油菜』有幾款菜可選,點了生菜,配上滷汁,夠晒味。
套餐仲有2個白飯,滷汁配白飯,一流!
P.S 買外賣仲有折,下次番屋企加餸先
總括:幾款滷水都滷得夠味,顏色潤澤,油膩感不會太重。餐廳環境鮮明,有梳化卡位搣甩食滷水既麻甩味。
味道:★★★★★
環境:★★★★★
服務:★★★★★
價錢:★★★★★
————————————————
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
日日香鵝肉飯店 網址: https://s.openrice.com/QrbS07l4A00~uEWuIAw 地址: 元朗康樂路13-17, 21-25號鈞德樓地下7號舖
電話: 26378278
————————————————