2022-08-04 25 瀏覽
今晚同朋友去左一間係元朗新開既日式燒肉店食飯!一入到去店員就帶我哋坐低,環境寬敞,坐得幾舒服,啱同朋友坐低慢慢食。另外嘢食既選擇都幾多,食完仲有驚喜!估唔到依家新開張有打折 食完埋單先知😀我地就叫左以下既野食😋香蔥薄燒牛胸腹肉配mini玉子飯2客👍🏻蔥味濃郁得嚟唔會喧賓奪主 同時令到碗飯清新咗 👍🏻胸腹肉肥瘦適中 配飯絕對唔會膩👍🏻玉子一食就知係靚蛋 完全冇蛋既膻味上等牛舌 (8切)👍🏻 完全食到牛舌既油香 👍🏻 油份啱啱好 配埋配玉子飯一流👍🏻 口感亦十分爽脆安格斯牛仔骨(6切)👍🏻 食落有好香既牛肉味👍🏻 筋膜位完全唔硬👍🏻 油花紋路均勻 肉質非常柔嫩 容易入口味噌西京牛肋條(8本)👍🏻 十分嫩口 食落十分juicy👍🏻 油脂豐富 又可以吃到骨邊濃郁的牛肉鮮味封門柳(8切)👍🏻 啲牛肉好瘦 適合唔鍾意食肥膩野既人👍🏻 厚薄切到啱啱好 燒一陣就可以即刻食👍🏻 肉質鬆軟 入口即溶北海道魷魚(原本)👍🏻 十分新鮮 食到魷魚既鮮味👍🏻 份量都幾多 完全夠兩個人食 係抵食之選👍🏻 十分爽口 就算燒耐少少都唔會韌菠蘿(4貫)👍🏻 超甜 用呢樣做頭盤好開胃👍🏻 呢個時節好當做 必叫👍🏻 食到一半

我地就叫左以下既野食😋

香蔥薄燒牛胸腹肉配mini玉子飯2客
👍🏻蔥味濃郁得嚟唔會喧賓奪主 同時令到碗飯清新咗
👍🏻胸腹肉肥瘦適中 配飯絕對唔會膩
👍🏻玉子一食就知係靚蛋 完全冇蛋既膻味

上等牛舌 (8切)
👍🏻 完全食到牛舌既油香
👍🏻 油份啱啱好 配埋配玉子飯一流
👍🏻 口感亦十分爽脆

安格斯牛仔骨(6切)
👍🏻 食落有好香既牛肉味
👍🏻 筋膜位完全唔硬
👍🏻 油花紋路均勻 肉質非常柔嫩 容易入口

味噌西京牛肋條(8本)
👍🏻 十分嫩口 食落十分juicy
👍🏻 油脂豐富 又可以吃到骨邊濃郁的牛肉鮮味

封門柳(8切)
👍🏻 啲牛肉好瘦 適合唔鍾意食肥膩野既人
👍🏻 厚薄切到啱啱好 燒一陣就可以即刻食
👍🏻 肉質鬆軟 入口即溶

北海道魷魚(原本)
👍🏻 十分新鮮 食到魷魚既鮮味

👍🏻 個杯好靚又夠大杯 令人心情愉快
👍🏻 夠清新 甜度剛好 十分解渴

3.6牛乳雪糕草莓沙冰
👍🏻冰粒大小適中 唔會有出面普通沙冰冰粒一大一小既情況
👍🏻牛乳同草莓味濃得嚟唔濟 奶類甜品嚟講完全唔heavy 值得一試
👍🏻飲到底仲有料食到同奶味

總括而言今次嘅體驗都唔錯,環境都舒服,可以同朋友慢慢食☺️