2023-03-07 71 瀏覽
今日好想好想食串燒🍢所以就叫朋友揾下屯元天有無串燒食,因爲放工一般都好少會去好遠食野,想近近地,揀返屯元天😂呢個朋友仔真係好快手👍即刻揾到幾間Send左比我睇,最後我就揀左呢間—獅烤🦁純粹因爲個名好特別😂地點都好方便🥳係舊B仔隔離👏一去到既時候,見到間店既裝修都幾modern👍同一般燒烤店唔係好一樣,望落比較似酒吧多D,座位都好闊落👏環境唔錯👏望完餐牌先發現,原來有好多串燒係啱生酮飲食嘅朋友,真係估你唔到🤩依家進行生酮飲食嘅朋友,日後又多個選擇啦👏😍今次我地係推介套餐牌度揀左: 🍴特盛燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯   $108當時覺得和牛都可以咁平😍仲要特盛😍一於try try佢。雖然和牛未去到入口即溶,但呢個既和牛都好淋😋有牛味👍加埋佢既流心蛋🤤整體唔錯。呢個價錢,仲要係和牛,算抵食👍👍 🍴日本無激素鷄盛宴(6本)  $155呢個鷄既盛宴包括有:鷄皮、鷄翼、鷄腎、無骨鷄頸肉、鷄腿肉、鷄膝軟骨各一串鷄皮好脆好香😋不過細粒左少少🤏鷄翼燒到好脆🤤同埋好貼心,因爲拆曬兩條骨😍啖啖肉😋😋無骨鷄頸肉真係好淋好滑好香❤️❤️第一次食,好正👍👍鷄腎、鷄腿肉、鷄膝軟骨相對無乜特別,屬正常發揮。個人覺得性價比
地點都好方便🥳係舊B仔隔離👏

依家進行生酮飲食嘅朋友,日後又多個選擇啦👏😍

今次我地係推介套餐牌度揀左:
🍴特盛燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯   $108

🍴日本無激素鷄盛宴(6本)  $155
鷄皮好脆好香😋不過細粒左少少🤏
鷄翼燒到好脆🤤同埋好貼心,因爲拆曬兩條骨😍啖啖肉😋😋
無骨鷄頸肉真係好淋好滑好香❤️❤️第一次食,好正👍👍
鷄腎、鷄腿肉、鷄膝軟骨相對無乜特別,屬正常發揮。

個人覺得性價比唔算高🫣但可以一試佢既無骨鷄頸肉🥳

🍴鷄泡魚乾          $38
本人好中意食魚就出曬名架啦😝鷄泡魚乾係我最愛之一😋基本上每次去食日本料理,都必叫呢款🤩正正子!不過鷄泡魚乾又真係好難燒到唔好食既🤣Anyway,呢間既鷄泡魚乾係正既👍同埋價錢算平🤩好多日本餐廳都開$50一份。所以呢間算抵食👏

🍴鹽燒虎蝦          $38
蝦又係本人最愛❤️一上枱已經聞到好香既燒蝦味🤤🤤不過呢款蝦整體屬於一般🙈因爲蝦肉唔夠爽,但都係個句,$38/2條,真係算平🫡

整體而言不過不失👌店舖好似係一人主理既小店,店主都好nice同埋好貼心🫶會主動拎定碗筷+熱水比我地🤩好服務既店鋪少之又少架啦,所以值得支持下🤝🤝