元朗廣場新開嘅麵包店,原來係Sharetea旗下,有得食軟歐包又有野飲! 麵包店都幾有人氣,我730pm去到竟然要排隊俾錢,仲有好多款都已經賣曬,食唔到店內招牌嘅爆漿珍珠包, 不過試咗幾款都好高質素,值得一試😛.Share le pain有幾款髒髒包, 我揀咗「羞羞之胖」($35),麵包入口軟熟,而且加入草莓乾同忌廉芝士,味道完全唔寡,表面有層撒滿草莓粉嘅朱古力脆皮,酸酸地好食! 一個包都幾大個,食一半做早餐都飽!! .粉紅色嗰個少女心之戀($22)都唔錯,麵包鬆軟有彈性,入面有紅莓同埋朱古力醬,甜而不膩🍓..極濃乳酪($26)即係三個圓形嗰個,我最鍾意就係呢款,夾住creamy 嘅乳酪芝士醬,好惹味🧀..德式香腸($18)條脆皮腸好脆,加埋mustard好夾,個包亦唔會焗到好乾,但$18就略為貴🤑.鋪頭仲有飲品賣,但兩杯都唔係我杯茶啦! 極濃日式抹茶芝士奶蓋嘅抹茶太過濃,我又揀佐少甜,結果偏苦; 曼越莓蘋果個味都麻麻地...

鋪頭仲有飲品賣,但兩杯都唔係我杯茶啦!