芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2024-04-08 47 瀏覽
呢間係我吃過咁多間串燒中最多的,有牛類,豬類,鳥類,羊肉類,蔬菜類,海鮮類等….. 計埋有超過一百款不同的串燒,呢間係主打串燒和酒精飲品,環境不錯,有特大電視可以睇波,而且bar台一邊的高櫈係梳化位!見到咁多款不同串燒,緊係要試多啲不同的嘢啦😚吃完之後,有幾款特別推介,燒龜苓膏,大家冇睇錯,真係燒龜苓膏😂雖然最初覺得有啲怪,但我一向都喜歡試新嘢,食落去好好味,勁似龜苓膏味,食落去幾煙靭,上面有少少煉奶,先甜後苦😜燒乳豬串,平時乳豬飯就食過,乳豬串第一次食,又不錯喎,燒到好脆燒東星班柳:魚味好新鮮招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆明太子玉子燒:平時玉子燒通常卷幾層去煎,呢個燒埋,四邊角都脆,而且更香招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾另外仲叫左比較少有的羊西冷,牛胸爽,牛板鍵,鮮淮山.. 即叫即燒😋仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋 另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂

燒東星班柳:魚味好新鮮

招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆

招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾

仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋

另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋

廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂
2024-04-07