2021-07-18
ᵂᵉˡᶜᵒᵐᵉ ᵗᵒ ᵗʰᵉ ᵏⁱⁿᵍᵈᵒᵐ ᵒᶠ ᵇᵃⁿᵃⁿᵃ🍌食蕉唔一定要連皮既!位於元朗國既香蕉仔,賣香蕉煎餅賣到衝出國際,吸引左唔少其他地區嚟一睹其真面目!最多人推介既榛子醬香蕉煎餅($35)膚色黝黑,同時又帶白滑乳汁🤤,啲蕉餡係鐵鏟同鐵板之間嘅逼供煎出芳香,甜得來層次感十足,外皮仲要係微微帶有鬆脆,食落去真係聽到咔嚓一聲!tbh我覺得依度既煎餅仲好食過泰國嗰d lolTips Time📈 : (1) 香蕉仔係朗屏站附近既夜宵集中地「木頭車」最近大門一檔,係被鄉黑包圍既陰影下簡直就好似限聚令中隱隱發光既螢火蟲,真係食飽經過都想嗌返件試下😀(2) 我地嗰日夜晚十點去到,都要等八個字先拎到pancake🤒 所以大家記得預多少少時間嗌,等嗰陣可以嗌埋隔離檔既軟飯王,which probably 係全香港最好味既炒飯(有機會再同你地介紹🤪)(3) 真。良心食店,芒果酸會主動棟個牌同客講,無得頂!
榛子醬香蕉煎餅
(3) 真。良心食店,芒果酸會主動棟個牌同客講,無得頂!