2022-11-29
今日去呢間係元朗新開嘅台式小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我見餐牌都有好多唔同種類嘅台式小食/主食仲有手搖飲品選擇 重點係佢價錢都好平 台式飲品最貴都係$28only🧉🧋2:30-5:00pm下午茶時間去 仲有好抵食嘅套餐,全部都係唔過$40仲要有嘢飲(๑•̆૩•̆)!見佢咁抵食,我哋都叫咗好多唔同種類同埋款式嘅小食埋單都係唔過$300 👍🏻真係性價比好高 而且店舖乾淨企理 冷氣又大坐得都好舒服 呢個小食嘅價錢,餐廳嘅質素真係冇得彈💞黑金剛豚肉刈包$33呢款臺灣知名小吃之一,將發酵ge麵餅蒸熟後再夾入炕肉 呢個豬腩肉夠肥美肉嫩 入口好滑 醬汁調味啱啱好 加埋生菜🥬 同刈包 上枱仲要熱辣辣呢個真係要試!大腸包小腸$28名副其實係切開ge糯米腸(大腸)夾著台灣香腸(小腸)呢個好似熱狗🌭️般ge雙腸組合 最欣賞係佢咬落好香脆 油脂係口入面散發嘅台式小腸 再加埋煙韌軟身糯米外層ge糯米腸中間嘅一片🥬🥬 口感一流 🥰那魯灣金湯系列(麵線/飯)$68配雞/肥牛/金沙骨/龍躉主食方面,我就揀咗金湯龍躉排骨麵呢個都係佢哋主打嘅招牌推介之一 金湯湯底有啲微辣🌶️而且都好足料 配料都唔少㗎我見佢哋有大蝦/豆卜/酸菜/茶樹菇/
呢個小食嘅價錢,餐廳嘅質素真係冇得彈💞
黑金剛豚肉刈包$33
大腸包小腸$28
那魯灣金湯系列(麵線/飯)$68
配雞/肥牛/金沙骨/龍躉
主食方面,我就揀咗金湯龍躉排骨麵
我見佢哋有大蝦/豆卜/酸菜/茶樹菇/木耳 全部都係啲好掛湯嘅材料 😋麵線都好入味
仲有佢哋嘅主菜龍躉 呢個價錢來講份量真係好豐富 而且龍躉都好鮮味🐟 排骨都食得出有用酒醃過 呢個價錢,呢個質素 真心抵食^ω^
麻辣鴨血無骨鴨掌豬大腸(金門麵線) $68
呢個配料足料到上枱真係嚇親 😍無骨鴨掌好入味 食落無骨啖啖肉😍仲有我最愛嘅豬大腸 唔會好so而且好肥美🇹🇼🇹🇼 仲有佢啲酸菜同埋生菜做點綴 唔驚食到好滯 金門麵線仲要好掛湯👍🏻
鹽酥雞$33
金黃酥脆嘅鹽酥雞加埋香噴噴熱辣辣鹽酥雞塊ge味道 食咗一嚿就已經停唔到口🤪
黑芝麻燒餅煎$15
上枱係熱到辣手💞 咬落趣卜卜餡料包住好香口嘅芝麻 💞💞
地瓜條$28
熱辣辣脆卜卜咬落去軟糯香甜ge番薯🍠肉
呢個價錢呢個份量☺️☺️
仙草迷你30果奶茶🧋$10 [跟餐價錢]
$10就飲到一杯,足料仙草奶茶 真係冇投訴🥹🥹
玄米玉露$23
茶底有啲似奶綠,再加埋玄米 好有咬口,而且出奇地同玄米好夾 重點係唔會太甜😍must try!
📍元朗西菁街10號好順泰大廈地舖
(元朗千色廣場後面 富達廣場嗰邊)