2024-11-05
初訪主打fusion麵食既餐廳麵麵俱到🍜餐廳地址睇落好隔涉,但其實就係正元朗食街其中一條巷仔入邊,好易就搵到🙆🏻♀️餐牌入面可以搵到幾款特色湯底,配合不同配料全部都大大碗,飯類同小食性價比都高!🔸蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵呀麵揀咗鮮蝦味噌湯,蝦鮮味配合味噌先鹹後回甘既獨有香氣,帶有濃濃北海道感覺🇯🇵 麵食可以選擇讚岐烏冬或香港傳統手工蛋麵,其中烏冬口感煙靭,索滿湯頭精華非常入味🥰豐富配料包括爽口大蝦、蟹肉、鳴門卷、紫菜、炸乾蔥等,食得好滿足!每款主菜可以加錢升級套餐,價錢抵食,加左一份唐揚炸雞,香脆又惹味🤩🔸王牌咖喱吉列豬扒丼飯店家除fusion麵食之外,亦都提供兩款丼飯配合不同口味需要。呢一份丼飯用上日式咖喱,微微甜酸更能提味,仲有薯仔及甘筍粒增強口感;吉列豬扒炸得香脆,厚切豬扒保存肉汁,夠晒飽肚💪🏻🔸燒汁雞皮餃子用雞皮作餃子外皮夠晒香脆,咬落去更有爆汁效果,一定要試!
🔸蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵
🔸王牌咖喱吉列豬扒丼飯
🔸燒汁雞皮餃子
用雞皮作餃子外皮夠晒香脆,咬落去更有爆汁效果,一定要試!