2008-10-20
係OR睇到千兩可以儲單申請會員咭, 作為元氣嘅fans, 咁就梗係第一時間去食番餐啦. 約兩點去到, 等左大概5分鐘就即刻有位, 仲要係迴轉位, good. 一來就叫最愛嘅海膽先, 唉, 係無貨架. 再叫大拖羅, 唉, 都係無貨架. 咁唯有食中拖羅啦. 中拖羅都好好味, 不過無得食大拖羅, 有少少遺憾. 另外叫左一個蜆湯, 好大碗, 湯底清甜, 可惜係d 蜆好多都有沙, 影響左整體嘅評分. 帶子壽司連食兩碟, 真係人間美味. 帶子好厚身, 鮮味無窮, 我鍾意. 三文魚壽司都唔錯, 雖則唔係超肥美, 但都okay. 炸蝦卷依樣嘅吸引, 新鮮炸出黎嘅蝦好脆好香口, 啱晒我口味. 海老都好新鮮, 兩大隻, 嘩, 好味. 個壽司拼盤幾多野食, 帶子唔夠單獨叫果d 咁好味. 果件三文魚子好一般, d三文魚子好鬼腥. 碎蔥拖羅軍艦都可以, 拖羅蓉都幾多. 成碟反而係個甜蛋最好食, 熱烘烘, 好出色. 最後叫左兩個蒸蛋, d蛋蛋真係好滑, d料有蝦, 有冬菇, 有蟹柳, 仲有白果. 都幾好味.