餐廳: 香江花月 (荃灣廣場)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-02-28 60 瀏覽
荃灣廣場呢間香江花月,店如其名帶點懷舊嘅感覺,用70年代香港蓬勃嘅製衣業為主題,展現了當時嘅👕👚衣車、棉線🧵,不知道是否跟餐廳背景帶有淵源,裝修獨特。寬敞嘅空間,無論係卡座或者圓枱都有包廂嘅舒適感,輕奢簡約嘅風格絕非-般火煱店嘅路線♨️湯底是日本牛乳玫瑰鍋,美美的玫瑰花原來是牛奶🥛製成的冰模,配合清香嘅食用花,來自日本嘅木瓜,美得好似藝術品一樣👍👍👍濃郁嘅牛乳,入口溫潤柔滑,泡過牛奶浴的木瓜清甜多汁,既好味又滋潤,超正👏👏👏呢個「香江併」係必點主打,圓圓的大併盤,擺放了多款特色靚牛,安格斯肥牛:牛味香濃、本地手切牛:油而不膩,牛柳粒:腍滑香嫰,牛小腿:甘香鮮味🔆🔆🔆🔆🔆除咗肉肉🥩之外,拼盆還提供了🐂牛嘅特別部位,牛白肉爽脆,牛心頂鮮甜,黑柏葉Q彈,仲有爆汁嘅牛脷都好正👏👏👏除咗別緻嘅♨️火鍋湯底,幸福感滿滿嘅香江拼,呢度嘅火鍋點心同様出色,七色丸🍡原來係用咗七種唔同嘅調味,創做出唔同風格嘅墨魚丸,不單止顏色奪目,多種風味,更值得我們細意🍡品嚐呢杯飲品🍹以菠蘿入饌,鮮果🍍糖漿配以干薑水,精心製作好睇又好飲。最特別是上枱時現塲加冕這個香味煙波,-觸即破💢,玩味十足。今日喺度打邊爐,令我有不一樣

這個香味煙波,-觸即破💢,玩味十足。

今日喺度打邊爐
,令我有不一樣嘅體會,打邊爐原來都可以咁優雅,尊貴嘅擺碟,優質嘅食材,貼心嘅服務,一試就愛上了
,「香江花月」真棒啊💯