2022-08-04
📌 顏府御膳📍銅鑼灣 Causeway Bay🔍 環境之前食開嘅都係西式Fining Dining!!! 今次竟然係中式🤩 環境昏暗幽靜✨ 適合同朋友一齊enjoy中菜🥢 🔍 服務侍應服務周到👍🏻 同埋會不斷幫忙倒水🥰-(👑爲推薦)▪️尖椒皮蛋 ▫️積木茄子 👑 ▪️蟹肉蛋白冬茸羹 👑 ▫️天府酸菜桂花魚 ▪️八珍老姜一口黑豚肉 👑 -❥ ❥ 尖椒皮蛋 呢個辣度比較高🌶️🌶️🤣唔食得辣嘅朋友仔要小心!!不過真係好惹味🔥 皮蛋嫩滑椒香~不過份量太多🤣 辣到我講唔到野🤣❥ ❥ 積木茄子呢個好!好!食!🥰炸茄子全部都長方形,堆到好似積木咁!! 🍆每條都炸得香跪而不膩❤️ ❥ ❥ 蟹肉蛋白冬茸羹呢個都係大推😋蟹肉每一勺都有好多✨ 蛋白份量都係🤍 每個啖都係滑嫩清甜🥰❥ ❥ 天府酸菜桂花魚一上檯發現酸菜魚份量龐大🤣超震驚!! 你可以勺到好多魚🐟出黎食個人覺得酸度幾好👍🏻不過美中不足係下面嘅薯粉黏住左🙈❥ ❥ 八珍老姜一口黑豚肉呢個黑豚肉我比💯❤️八珍老姜熬製而成, 醬汁味道濃郁✨ 配埋黑豚肉入口即溶嘅感覺!!食落好幸福🥰-▫️味道:9/10▪️賣相:9.5/10▫️環境:9/10▪️價錢:7.5/10▫️服務:10/10▪️
📌 顏府御膳
▫️天府酸菜桂花魚
▪️八珍老姜一口黑豚肉 👑
❥ ❥ 尖椒皮蛋
呢個辣度比較高🌶️🌶️🤣
唔食得辣嘅朋友仔要小心!!
不過真係好惹味🔥 皮蛋嫩滑椒香~
不過份量太多🤣 辣到我講唔到野🤣
❥ ❥ 積木茄子
呢個好!好!食!🥰
炸茄子全部都長方形,堆到好似積木咁!! 🍆
每條都炸得香跪而不膩❤️
❥ ❥ 八珍老姜一口黑豚肉
呢個黑豚肉我比💯❤️
八珍老姜熬製而成,
醬汁味道濃郁✨
配埋黑豚肉入口即溶嘅感覺!!
食落好幸福🥰
▫️味道:9/10
▪️賣相:9.5/10
▫️環境:9/10
▪️價錢:7.5/10
▫️服務:10/10
▪️Overall: 9.2/10
🔍#CY_銅鑼灣 #CY_中菜 #CY_中菜館
🔗#顏府御膳 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #cwbfood #cwb #causewaybay #香港 #香港中菜館 #中菜 #hkchineserestaurant #chinesecruisine