2019-07-29
同朋友做完gym , 即刻去cafe食返個tea, 補充返能量🐖🐖餐廳位於紅磡都會二樓 環境舒服 設計簡單具有心思 大地色系裝橫配上木傢俬 極具文青風格 加上柔和音樂 即刻成個人放鬆曬, 淡淡嘅咖啡優香另原本疲倦嘅身心得到滋潤🌱💖嗰日大約晏晝三點零鐘,唔算多人。 tea set一個正餐然後連一杯半價野飲☕☕廢青我叫咗個素食墨西哥捲餅🌮👅墨西哥卷餅皮鬆軟用牛油略為煎香 入口鬆脆 青瓜雜菜同大啡菇用olive oil略為煎炒過非常香口 配菜加上醬汁煎炒過 略為濕潤但亦都唔會令到成個墨西哥卷餅皮淋曬 呢點值得讚下😻👍👍朋友叫咗個檸檬撻配咖啡🍋🍋檸檬撻size算大 入口甜而不利 啖啖檸檬清香配上奶油味道 食完一啖一啖停唔到😋😋 tart餅底做得鬆脆但唔會話一切成嚿散曬 牛油味好香 配上香濃甘香嘅咖啡中和翻口中嘅甜味和油膩感可謂絕配☕☕冇諗過喺商場裏面都可以搵多一間咁高水準嘅咖啡舖頭 😍😍 咖啡款式好多仲可以用oat milk去沖, 下次見到一定會再嚟試🤗
餐廳位於紅磡都會二樓
廢青我叫咗個素食墨西哥捲餅🌮👅