2021-09-26 19 瀏覽
一個人覺得寂寞,最好就梗係約朋友出嚟傾吓計食吓嘢!喺黃埔天地美食坊嘅Boring?!餐廳,係一個唔錯嘅選擇。 餐廳環境高雅寧靜,以黑白色為主調,每張枱有小燈泡作點綴,入到去感覺好舒服,好啱同朋友傾計。 服務周到,而且價錢親民,一個套餐都係百幾至二百幾蚊。叫咗兩個套餐: B餐同C餐share食。 【松露野菌泡沫忌廉湯】夠濃稠,忌廉香滑又有好多野菌粒,加埋獨特嘅松露香氣,讚一個! 仲配埋熱辣辣嘅香脆多士添!【香芒大蝦沙律】有新鮮芒果粒,味道香甜。 我就鍾意【黑松露野菌蟹肉焗蟹蓋】多啲,入面嘅蟹肉有洋蔥粒同松露提味,鮮上加鮮。【香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁】魚肉豐厚嫩滑,外皮香脆,仲有食用花做裝飾,食慾倍增。【美國肉眼扒配薯菜】份量大,有10oz,深深嘅燒烤格紋,調味亦做得入味,我同朋友都大讚整得有水準。是日餐飲係蜜桃茶,少甜又有陣陣蜜桃香。 而我至愛嘅Mocha係完全滿杯,仲有靚靚拉花,食飽飽歎住咖啡傾計,寂寞全消啦。
一個人覺得寂寞,最好就梗係約朋友出嚟傾吓計食吓嘢!

叫咗兩個套餐: B餐同C餐share食。