2023-05-22
今早陪屋企人去維園晨運做運動之後,行入大坑睇吓有咩食,見到呢間有點心有小菜,啱哂我地就入去試吓。我地點了3個點心同一個黃金套餐一齊食。XO醬炸蘿蔔糕外觀認真吸引,外皮金黃色,入口香脆內裏嫩,好香蘿蔔同蝦米,美味。鮮蝦菜苗餃(2件)有2件,個皮非常薄,晶瑩剔透,內裏菜苗鮮嫩,鮮蝦爽口,非常好吃。花菇棉花雞魚肚份量都幾慷慨,吸收晒雞汁同埋啲汁,好入味,啲雞件都好滑。個黃金套餐有三個小菜、2碗白飯同2份甜品椒鹽牛油果炸得好乾身,食落爽口,入面綿密,幾有大排擋風味,幾惹味。蜜桃咕嚕黑豚肉酸甜味適中,用蜜桃一齊整,令到食落有d果甜香味,用黑豚肉整咕嚕肉,食落更高級。北菇紅燒豆腐清清地點左呢個,好入味,配料同豆腐都配合得好好,味道好濃郁,好啱送飯。甜品今日嘅甜品係番薯糖水,個糖水嘅薑味好夠,番薯粉粉,仲有啲芋頭,正。今日有飲茶同私房菜既感覺,媽咪都讚d小菜好味,而且價錢都好合理,唔錯。
XO醬炸蘿蔔糕
鮮蝦菜苗餃(2件)
花菇棉花雞
個黃金套餐有三個小菜、2碗白飯同2份甜品
椒鹽牛油果
炸得好乾身,食落爽口,入面綿密,幾有大排擋風味,幾惹味。
蜜桃咕嚕黑豚肉
北菇紅燒豆腐