2019-09-07
今日放假約了好友去沙田食晚餐。「Su Casa」,位於沙田石京瑞廣場二期地下G03, 地方寬闊, 十分舒適! 先來一道《白洒羅勒忌廉紐西蘭青囗》做小食, 份量不少,有十幾隻肥美青口,口感飽彈牙,加上香濃忌廉汁, 好夾, 好好食! 我叫一道《龍蝦汁海鮮意大利飯》, 外觀美麗, 海鮮豐富, 有青口,大蝦、帶子同魷魚。香濃龍蝦汁配上鮮甜海鮮, 加上意大利飯煙煙韌靱, 令我感動, 滿口鮮味,正呀!主菜有《炭燒紐西蘭肉眼》, 肉味香濃, 由於廚師將肉眼炭燒外面, 將肉汁鎖住,十分juicy, 而火候控制得好, 外脆內嫩, 好食!最完美一餐梗係要食番個甜品《朱古力心太軟配雪糕》, 仲要有雲呢拿雪糕, 真係正晒! 我把它切開,即時見到朱古力流流出嚟, 真係令人心動,超級正呀!《菠蘿有機奇亞籽綠茶》幾好飲, 味道清甜, 有少少菠蘿肉, 加上奇亞籽上, 健康之選!下次可以試吓其他食物, lunch Set 抵食! 仲有兒童餐同下午茶!
下次可以試吓其他食物, lunch Set 抵食!
仲有兒童餐同下午茶!