2018-10-31
日式放題近年如雨後春筍,周圍都係,但個人覺得始終最好的依然是大喜屋!之前經常去尖沙咀店,今天約朋友起銅鑼灣行街街食飯,就去呢間分店開餐,行了兩個多小時,大家都好肚餓,最好食放題啦。上到餐廳,可能早啦,不用等位,地方比尖沙嘴店更闊落,坐得更舒服。一開波,當然來個刺身拼盤,選了最喜歡的帶子甜蝦,榮螺,劍魚腩。樣樣都非常新鮮,帶子尤其出色,非常鮮甜。馬上N call。非常掋讚的是出菜非常快而且成晚沒有漏單~!再試壽司🍣,雖然沒有太大驚喜,但樣樣都新鮮,好味。手卷有我最愛的海膽,細細個,但出色,海膽鮮,甜!連吞幾個。全晚最欣賞的是西京燒黃花魚,味道香濃,燒得剛剛好,唔乾,好好食,燒牛舌和羊架亦非常出色,好味,羊㗎醃得好入味,牛舌燒烤控制火候非常到家,外脆內軟,正。仲有鹽燒雞翼皮脆肉嫩~!各款一品料理亦好食,個人較喜歡蒜香牛肉粒和香辣蝦,牛肉鮮嫩香口,香辣蝦野味,蝦巧大隻。飲品選擇多,當然仲有榴連迷不可不食的炸榴連波波,香濃榴連汁,我地連叫了三round,最後甜品除了幾款甜品外,一人更有一杯雪糕或雪條,甜品中榴連糯米糍一定要食!香甜。