2019-09-26 2900 瀏覽
今日又到女仔聚會時間,當然我哋真係想搵一些有益點的火鍋啦,今次嘅朋友就介紹之前在佐敦一間養生鍋飯幾好食,而且荃灣都有分店,所以我哋今日就一行八人去試一試,今次因為我哋冇嗌海鮮同酒嘅原因再加早去優惠價,所以價錢方面每位$230,價錢都比心目中平。不過這裡就冷氣偏凍同待應比較少,難叫人嚟。我哋叫咗兩個湯底,麻辣湯底配酸菜肉火鍋,麻辣叫了小辣,但沒想到完全冇辣味,幸好都都幾香。酸菜肉就有點失望,因為酸菜肉就似滾水加少少酸菜的味道。另外一個係養生鍋美人鍋就有驚喜,冇諗過入邊有本質烏雞喺度,而且仲有好多中藥材,鮮甜得來味道十分好味。雞仲要係煲左好耐仲保持到嫩滑嘅味道,係有驚喜。配火鍋方面我哋叫咗兩款牛肉,手切同埋雪花,我哋異口同聲都覺得手切好味啲有口感,而且味道比較豐富,但係雪花肥牛亦都唔錯。響鈴新鮮整,所以一定十分之好食,驚喜唔太油都幾好味。哋叫咗唔同款嘅餃子同埋肉丸,味道就普通,冇乜特別。淮山同蔬菜我哋都叫咗放喺美人鍋入邊,甜甜地吸晒啲未十分之好食。如果每一個人都有like佢哋嘅Facebook,會有杯特飲,我哋就選擇咗要酸梅湯同埋杞子,酸梅湯味道都OK,杞子茶方面就味道偏淡,龍眼味都幾出,

如果每一個人都有like佢哋嘅Facebook,會有杯特飲,我哋就選擇咗要酸梅湯同埋杞子,酸梅湯味道都OK,杞子茶方面就味道偏淡,龍眼味都幾出,整體來講味道都唔錯,同埋因為我哋八點半前離座有七折優惠,所以先至$230一位,如果下次再嚟嘅話應該都會揀一個特價時段。