2017-07-11 710 瀏覽
今日約左一班朋友係尖沙咀食飯,有人提議食放題,好耐之前已經試過滿屋既放題覺得質素唔錯,見價錢又ok就決定食呢間啦。由於我地係閒日早場食既關係,餐廳比較少人,所以我地次次叫完野之後啲野食都好快黎到。刺身刺身既選擇都幾多,一黎到就見到刺身好厚身,色澤好靚。見張紙無得揀三文魚腩,但黎到既刺身盤竟然有幾塊好肥美既三文魚腩,入口即溶,唔通係廚師私人醒我地既?其他刺身都不過不失,好新鮮同肥美,我地都叫左兩三round。海膽手卷手卷一如以往既放題都係迷你size,飯唔多,唔會驚太飽。但海膽既份量都就幾多下,一見到覺得好驚喜。海膽無腥臭味,味道鮮甜。櫻花蝦三文魚卷櫻花蝦好脆口,帶少少甜味。三文魚片都幾新鮮,個卷入面有玉子,蟹柳同青瓜,食落去口感豐富,都幾得意。焗廣島蠔醬汁真係好多,鋪滿成隻焗蠔既面。重點係唔點單止醬多,隻蠔都幾大隻。紫心香芋丸,芝士年糕全部炸物都係即叫即炸,熱辣辣,入口香脆。食落又唔會感覺太油膩,算係不過不失。鹽燒海蝦海蝦好大隻,咬落去肉質好紮實有嚼勁,仲好入味,有淡淡鹹香,唔錯。燒有機鮮菠蘿幾有水準,聞落有好香既火炙味,咬落去又juicy又甜,又再忍唔住encore左。除左出面既自助

刺身
刺身既選擇都幾多,一黎到就見到刺身好厚身,色澤好靚。

海膽手卷
海膽無腥臭味,味道鮮甜。

櫻花蝦三文魚卷

焗廣島蠔

紫心香芋丸,芝士年糕

鹽燒海蝦

燒有機鮮菠蘿

除左出面既自助甜品櫃,每人仲可以要一杯movenpick/häagen-dazs既雪糕做甜品,非常滿足呀。
另外成餐飯都無漏過單,好滿意。