今日到紅磡找朋友,佢就作地道主,介紹一間小店係食意大利餐嘅。原來大廚以前是在酒店內做廚師。依間小店正在紅磡嘅橫街裏面,店舖面積不是很大, 但都可以坐到7-8張枱。我們三人都點了黑松露雞柳意粉,及客雞翼及一客蒜蓉包。 意粉可以配湯同埋飲品那我就點了蘑菇湯同埋菠蘿沙冰。全部食物都係即叫即做,非常之新鮮和救獲氣。黑松露雞柳意粉, 意粉很煙牙, 意粉鋪滿濃濃的黑松露,雞柳是用火煎到帶有金黃色,再與意粉一同炒, 配以濃濃的黑松露菌,味道一流,簡直係絕配。而且份量非常之大。 雞翼非常之熱,同埋有帶有少許迷香和甜味的咖喱醬汁,雞肉鬆軟同埋味道甘香。蒜蓉包就很鬆脆,但我略嫌蒜蓉不夠多。想不到菠蘿沙冰是但有新鮮菠蘿果肉在內,而不是傳統嘅沙冰,他的沙冰較像果汁冰。

蒜蓉包就很鬆脆,但我略嫌蒜蓉不夠多。

2021-03-08
10 分鐘 (堂食)