2022-06-23
好耐無食自助餐~上星期放假去咗旺角【德福閣】試吓Lunch Buffet因為價錢相宜,係openrice預訂有八五折,折後加一都係$180左右🦪一入座自動送上一人一碟生蠔,生蠔都好大隻,有少少鹹味,應該係海水味。🥗自助沙律bar,有粟米、蕃茄仔、青瓜、吞拿魚、菠蘿、桃,有千島醬及沙律醋點,好多選擇好新鮮,岩晒健康嘅我!🔸有不同嘅前菜例如中華沙律、涼拌雪耳、腐竹🍣又有小量壽司提供,不過唔多選擇,可以留肚食其他🔸有冷盤例如蝦、青口、煙鴨胸、火腿等等,呢啲都幾好食😋🔸熱食有好多選擇,例如川椒雞球、榨菜肉絲炒麵(係炸麵好特別)、沙茶牛肉(同茶記差唔多)香橙燒鴨胸(好味)、泰式炒青口(好食過冷盤嘅青口)咕嚕肉、時菜、海南雞(雞肉嫩滑)蒸小籠包(正常口味都有灌湯嘅味道)當去飲茶食點心都幾好!🔸仲有個大排檔生滾粥檔口,即叫即煮!食飽飽最後食埋甜品🍮有個即整Pancake檔口,我揀咗香蕉pancake,熱辣辣皮薄餡多,好有泰國feel🇹🇭🍮仲有鮮奶焦糖燉蛋、芝士撻、桂花糕、紅豆糕、兒時味道嘅啫喱、不同口味蛋糕、不同款生果&雪糕!
上星期放假去咗旺角【德福閣】試吓Lunch Buffet
🔸有不同嘅前菜例如中華沙律、涼拌雪耳、腐竹
🍣又有小量壽司提供,不過唔多選擇,可以留肚食其他
🔸有冷盤例如蝦、青口、煙鴨胸、火腿等等,呢啲都幾好食😋
🔸仲有個大排檔生滾粥檔口,即叫即煮!