餐廳: 牛角Buffet (雅蘭中心)
資訊:

2020-08-19 2098 瀏覽
其實我冇喺香港食過牛角,之前食係喺日本食覺得超美味!而家冇得去日本,喺香港食下過下癮先。專登揀咗中午時間過嚟食,因為我貪平,見佢晚市好貴。中午有套餐,我揀咗最平嘅兩款肉$118/100分鐘,初頭我以為100分鐘係嗰兩款肉類任食,原來唔係,係只係有1.5 倍份量嘅肉,同埋自助小食甜品飲品區。肉類份量來講呢,1.5倍咗其實都係得幾片好少,一啲都唔過癮⋯⋯唯有去自助區拎多啲蔬菜頂下肚。自助區有冷熱飲品,有幾款果汁汽水,熱朱古力咖啡等等,小食有泡菜、玉子(好難食)、沙律(自己落場嗰隻好食d),仲有幾款甜品,同埋自己整嘅雪糕機,雪糕有西瓜同埋牛奶兩隻味,千祈唔好食西瓜味,一個字伏!仲有牛角飯係可以自己任食嘅,呢個算係最好食。埋單平均每人一百二十幾蚊,性價比一般。如果係咁我情願食嗰啲漢陽苑或者校長燒肉放題。仲有,雖然服務員態度非常好,尤其門口帶位嘅同埋收碟嘅員工,佢哋有收碟專員又真係幾好,但係衛生情況一般,我張枱有螞蟻喺爐邊行嚟行去。

仲有牛角飯係可以自己任食嘅,呢個算係最好食。